Klubbmästerskap och skidavslutning

I ett strålande väder med kvällssol och 5 minusgrader avgjordes 2008 års klubbmästerskap på Fyråbadet.

I år testades något nytt på klubbmästerskapet med en sprint i fri stil. Banan var teknisk med flera skarpa kurvor och luriga utförsbackar. Distansen var dock bara 400 meter så alltför mycket tekniska inslag hanns inte med. Banan var dessutom mycket publikvänlig då den sträckte sig runt bassängen.

Med tanke på att det är påsklov och träningarna redan slutat för säsongen är vi ändå nöjda att så många kom. Roligt också att se alla som kommer för att heja på!

Tävlingen började med en prolog och därefter delades alla in i olika finalheat med några ruggigt heta dueller som följd. Det var som en riktig världscup sprint med andra ord! Det bjöds på alltifrån spektakulära vurpor till knappa sekundstrider.

RESULTAT (Prologtiden inom parentes)

Vuxenklass herrar:

1. Jonas Pålsson (00:57)

2. Robert Färdvall (1:00)

3. Joakim Danielsson (1:01)

4. Erik Stierna (1:10)

Vuxenklass damer:

1. Caroline Danielsson (1:03)

2. Åsa Pålsson (1:03)

Ungdomsklass pojkar:

1. Joel Hessling ( 1:24)

2. Matheus Abrahamsson-Gjersvold ( 1:31)

3. Gustav Pålsson (1:31)

4. Axel Färdvall (1:33)

5. Eli Adelhult (2:26)

6. Hans Stierna (2:54)

Ungdomsklass flickor:

1. Gry Abrahamsson-Gjersvold (1:31)

2. Gabriella Pålsson (1:29)

3. Emelie Hessling (1:47)

4. Agnes Stierna (2:05)

5. Elin Mårtensson (2:07)

6. Clara Olsson (3:18)

Utöver dessa tappra tävlingsåkare fanns det också en hel del skidåkare som inte tävlade på tid, men väl åkte runt spåret och hejade.

Efter tävlingen blev det fika och prisutdelning samt en summering av säsongen. Ungdomarna bjöds på en trevlig överraskning då var och en av dem fick en mycket fin pulsklocka utöver medaljen så klart. Även tränarna Åsa och Carina fick varsin överraskning med Diplom och trisslotter. Ytterligare en överraskning väntade och det var Joel Hessling som fick den, i ett för honom, helt oväntat stipendium från Magnus Alvtegens minnesfond för hans goda insatser på träningar och tävlingar inom kamratskap, lojalitet och träningsvillighet.

VI TACKAR ALLA FÖR DEN HÄR SÄSONGEN OCH SER REDAN FRAM EMOT NÄSTA!

2008-03-27 21:00