Utskrivet från Hammerdals IF - Skidor
Skriv ut

Rapport från Duvedsrajden

Av Åsa Pålsson

Nu har vi hämtat oss efter en fin helg i Åre. Duvedsrajden blev en kanonhelg för hela familjen. Fint väder och stort deltagarantal gjorde tävlingen till en succé.


Gabriella och Gustav fick starta tillsammans på Åresjön och det blev en fajt mellan syskonen Pålsson. Gustav var dock först över mållinjen så Gabriella fick känna på hur det känns att bli slagen av en lillebror. Jag tror hon kände sig rätt nöjd ändå som ändock vann sin damklass.


Syskonduell

Ebbe Abrahamsson Gjersvold fick bra coaching av "Bengan" (låtsas-morfar från Rossön). I samband med knatteklassens start gick skotrarna iväg till 3 km starten. Dit kunde både Gry, Matheus, Axel och Linnea tolka. Gry vann sin klass med över minuten och fick ta emot en mycket ståtlig buckla. Enligt föräldrarna var barnen rejält trötta när de kom i mål. Alla gjorde de goda insatser i sina resp klasser.


Klart för start!

Sedan var det dags för bussfärd till Duved. Där gick starten för 10 km klasserna. Vi kämpade på så gott vi kunde. Ann Färdvall var inte helt nöjd med skidorna och Robban gjorde inte annat än att köra gärnet med hunden Moltas. Han var endast 5 sek från segern. Märktes mest dagen efter då träningsvärken kom. Julia Färdvall som tävlade med hunden Ronja slog Jonas Pålssons tid och över mållinjen fick hon nästan bära hunden. Så var det dags för en kommenter av skribentens insats. Tidsmässigt dåligt men ändå en stolt 3:e pristagare. Vi är mycket nöjda Hammerdalsåkare och har redan bestämt att Duvedsrajden får bli en tradition.


2008-03-13 06:00