Säsongsavslutning i Junsele

På klubbmästerskapet i torsdags avslutade de flesta sin tävlingssäsong, men Henrik, Hampus, Pontus, Patrik, Moa och Caroline valde att åka helgens tävlingar i Junsele. Fredagens sprintstafett ställdes in pga för få deltagare, men Kebbesprinten och Kebbeloppet kunde köras planenligt.

Samma helg har det dessutom varit tävlingar nere i Funäsdalen och många har varit i brydderier om det skulle tävlas i Funäsdalen eller i Junsele. För HIF:s del valde alla Junsele, men det är synd att två så stora tävlingar läggs på samma helg.

Kebbesprinten

Först ut var Hampus som strulade lite i sin prolog och hamnade på sjätte plats. I kvartsfinalen gick det bättre för Hampus som slutade tvåa och gick vidare till semifinal där han dock fick se sig utslagen och slutade trea i sitt heat. Då bara två stycken gick vidare fick Hampus nöja sig med en sjätte plats, men det är absolut inget dåligt resultat ska vi komma ihåg.

I H11-12 gick det riktigt bra för Pontus som blev tvåa i sin prolog med bara en sekund upp till ledaren. Både kvarten och semin slutade bägge i heatsegrar för Pontus som därmed var i final. Pontus fick en dålig start, men lyckades slå sig upp till en riktigt fin bronsplats. Som ni kan se på bilden här nedan var det knallhårt i finalen.

Här syns Pontus (längst till vänster) på framfart under
finalen i H11-12 på fredagens sprint.

Äldste brodern Patrik i Millestu-familjen gjorde också en strålande prolog där han vann med blott två tiondelar. Kvarts- och semifinalen gick alldeles utmärkt för Patrik som vann bägge heaten. I finalen fick dock suveränen Patrik ge sig till förmån för Häggenås Olof Andersson som snuvade honom på segern. Patrik blev dock tvåa vilket absolut inte är fy skam.

Moa och Caroline hade i D17-20 valt att stå över sprinten för att istället åka Kebbeloppet på söndagen.

Kebbeloppet

Henrik Millestu kämpade sig igenom säsongens sista tävling i H7. Sen var det dags för Hampus som förbättrade sig avsevärt från lördagens sjätteplats på sprinten till en strålande andraplats på söndagens distanslopp. Han hade sex sekunder upp till segraren och en betryggande marginal av 17 sekunder till trean i loppet.

Pontus gjorde en strålande säsongsavslutning och fick glädjande nog avsluta med en seger och lyckades således förbättra sin placering från lördagen. Segermarginalen landade på 12 sekunder.

I 14 lyckades även Patrik med bedriften att förbättra sin placering och fick liksom Pontus avsluta säsongen som segrare. Nu var rollerna ombytta från sprinten och Olof Andersson fick se sig besegrad av Patrik med 5 sekunder på 5 km-spåret.

I D17-20 var det glest i leden eftersom det i Bruksvallarna var stor cupfinal i Intersport och Vattenfall-cup vilket innebar att de flesta juniorerna valde att åka där istället för i Junsele. Carolne blev under veckan dessutom förkyld och missade klubbmästerskapet och hon lyckades inte kurera sig och med hennes bortfall blev det ännu färre åkare. Moa hade bara en motståndare och kunde komfortabelt skida hem segern i säsongsavslutningen.

2007-04-01 21:00