KLUBBMÄSTERSKAP 2007-03-29

För många avslutades säsongen i och med klubbmästerskapet i strålande solsken under torsdagskvällen.

Knappast hade väl någon kunnat tänka sig bättre förhållanden för ett klubbmästerskap. De två tidigare åren har det varit snöstorm och nysnö, men 2007 bjöd på ett fantastiskt väder med sol och plusgrader som sedan sakta övergick till minusgrader. Spåren var av absolut toppklass och spårchef Kent meddelade ordagrant att "det var det vädermässigt bästa klubbmästerskapet någonsin" och med 27 år på nacken som spårchef har han upplevt alla sorters väder på klubbmästerskap. Banorna var av högsta kvalitet med en kortare "knattebana" för de yngsta och sedan 1.2 km för de äldre.

Det var tappra skidåkare som kastade sig ut i terrängen på Fyråbadet och vi får tacka alla som tagit sig tid att delta i årets KM. Säsongen avslutades för alla utom för familjen Millestu samt Caroline och Moa som kommer att delta i helgens tävlingar i Junsele och vi önskar dessa lycka till med säsongsavslutningen.

Under kvällen upplevdes många speciella åkstilar och den kanske mest minnesvärda stilen stod den kommande tränaren Åsa Pålsson för som enligt uppgifter ska ha utvecklat horn i pannan när starten gick, men trots det inte riktigt fått till det med den "fria stilen". Vi får hoppas att hon lyckas bättre med träningarna till hösten än hennes skating-teknik!

Efter tävlingarna var det fika och prisutdelning. Det speciella med årets säsongsavslutning var att Christer Eriksson avtackades som sammankallande i skidsektionen tillsammans med Gun-Marie Axelsson som också kliver av skidsektionen. Vi får tacka Christer för de gångna årens gedigna arbete med träningar, tävlingar och budgetar och önskar honom lycka till i framtiden. Vi tackar självfallet även Gun-Marie för hennes mångåriga hjälp i sektionen.

RESULTATLISTA

Victoria Engvall 4.00

Natalie Engvall 3.52

Julia Färdvall 3.33