Hammerdalingar orsakade strömavbrott på Kalle Anka cup i Malung

Mellan den 9-11 mars i Malung ägde Kalle Anka cup rum för Sveriges 13 och 14-åringar i. Klubbens enda representat i Jämtland/Härjedalens trupp, Patrik Millestu blev sammanlagt 20:e man i herrar 14 under de individuella tävlingarna, men om det inte hade varit för en kvarglömd nummerlapp hade förmodligen placeringen sett bättre ut. Läs mer om den incidenten nedan.

På distansloppet på 3,3 km blev Patrik 14:e, på sprinten inkasserade han en 12:e plats medan ski-crossen gav en 41:a plats. Detta gav alltså en total 20:e placering i de individuella tävlingarna för honom. I sprintstafetten på 4x1 km knockade Patrik allt motstånd på sin tredje sträcka och var inte mindre än 7.2 sekunder före tvåan på den sträckan. Patriks fenomala upphämntning ledde slutligen till en stark 3:e plats för Jämtland/Härjedalen.

Julia Månsson (Östersunds SK), Patrik Millestu (Hammerdals IF),
Erik Andersson (Häggenås SK), Jennifer Lindblom (Svegs IK)

Den incident som dock utgjorde samtalsämnet under lördagen och söndagen var hur det mystiska strömavbrottet kunde inträffa. All elektricitet på tävlingsområdet var utslaget i en halvtimme som nästintill skrinlade tävlingen. Som ansvarig för strömavbrottet stod jag, men upprinnelsen till händelsen står Patrik för. Med ca 7-8 minuter kvar till start inser nämligen Patrik att hans nummerlapp ligger kvar på skolan, 700 meter från stadion. Han rusar och hämtar nummerlappen och har blott 1 ½ minut kvar till start när han når startfållan. Skidorna trasslar in sig i skyddsnätet och när undertecknad drar ur skidorna ur nätet halkar han till och stöter till en kabel varvid allting plötsligt slocknar och det blir knäpp tyst. Patrik hinner fram till start med 30 sekunder till godo, men med mycket hög puls efter den långa språngmarschen.

Jämtland/Härjedalen tog hem en femteplats i den totala distriktskampen. För Jämtland/Härjedalens del blev det pallplatser för Olof Andersson (tvåa på ski-crossen) och Emma Gustavsson som blev två på distansen, trea på sprinten och tvåa på ski-crossen och blev totaltvåa i sin åldersklass då alla skidmomenten räknades samman.

2007-03-22 21:00