Patrik Millestu uttagen till Kalle Anka-cup efter lördagens Hotingskida!

Lördagens tävling i Hoting lockade förvånansvärt få åkare trots att Hotingskidan i år var distriktsfinal till Kalle Anka för Jämtland/Härjedalen. Detta till trots fick vi se en spännande tävling med många utmärkta resultat av klubbens åkare.

Hotingskidan bjöd i år på ett sprintmoment i fri stil för Kalle Anka-klasserna, dvs 13-14-åringarna, som öppnade tävlingen. Därefter var det dags för den traditionella tävlingen i klassisk stil där Agnes och Hans Stierna och Gustav och Gabriella Pålsson inledde på ett övertygande sätt i knatteklasserna som ni kan se på bilden här under där Gabriella spurtar fram i sista backen före mål.

Därefter var det dags för Hampus Millestu som gjorde ett starkt lopp och kunde skida hem segern i H9. Storebror Pontus ville inte vara sämre och såg även till att vinna H12, men med blott 4 sekunder till godo till tvåan.

På tal om tvåor så kommer vi genast in på Patrik Millestu som idag var i delad ledning efter sprinten tillsammans med Häggenås Olof Andersson. Patrik lyckades så när också ta hem en seger, men mot Olof fick han se sig slagen med 3 sekunder. En seger hade lett till en direktkvalificering till Kalle Anka, men nu fick han en nervös väntan innan laget togs ut på prisutdelningen. Där fick han dock pusta ut och han erhöll till slut den åtråvärda Kalle Anka-platsen där undertecknad var prisutdelare och laguttagningsansvarig.

Patrik jagar frenetiskt Olof Andersson, men lyckas inte täppa till luckan som Olof håller hela vägen till mål.

Hammerdals IF gratulerar och önskar Patrik lycka till på Kalle Anka cup i Malung den 9-11 mars.

2007-02-24 19:00