Landslagsåkare på träning i Hammerdal

Storfrämmande på Fyråbadet.

Åkare som Mattias Fredriksson, Anders Södergren och Peter Larsson, för att nämna några, har under dagarna före, under och efter julen varit på plats i Hammerdal för att träna. Även delar ur skidskyttelandslaget har varit här som Mattias Nilsson och Anna-Maria Nilsson. Snötillgången söderut har varit obefintlig varvid träningen förlagts till Fyråbadet innan det bar av till München och Världscuptävling i sprint på nyårsafton för längdåkarna respektive Oberhof den 3/1 för skidskyttarna.

Södergren och Fredriksson vid varvningen

Utöver dessa storåkare har vi även haft besök från motionärer från i princip hela Mellansverige. Många av Jämtlands klubbar valde att förlägga träningen i Hammerdal och dessutom har en del Sundsvallsklubbar åkt upp för att träna. Spåren har varit preparerade varje dag under julhelgen med julafton som enda undantag. Det har varit roligt att se så många åkare från så många orter åka på Fyråbadet och vi från skidsektionen måste passa på att tacka vår hårt arbetande spårchef Kent Danielsson, som haft den otacksamma uppgiften att försätta spåren i åkbart skick med tanke på vädret som varit. Vi hoppas att alla varit nöjda och gärna besöker oss igen.

Vi önskar alla lycka till med träningen och de kommande tävlingarna!

Vår tappre spårchef, Kent, som kämpat med att
skapa åkvänliga spår i dessa märkliga vinter-
tider poserar här med Anna-Maria Nilsson.

Caroline och Anna-Maria en stund senare.

Sprintesset Peter Larsson vid varvningen på
annandag jul.