Fina resultat på hemmaplan

På hemmaplan visade våra åkare fin form och åkglädje.

Av de 150 anmälda åkarna från 18 klubbar åkte 20 för hemmaklubben. Alla 20 kämpade stenhårt i spåren och även om de inte var helt nöjda med resultaten så var de ändå på gott humör. Pga snöbrist fick 11 och 12 åringarna åka 3 km istället för 2,5 km vilket gillades av några, men inte av alla. Trots detta kämpade Erik Morin, Victoria Engvall, Agnes Färdvall och Emelie Karlsson sig runt spåret på ett imponerande sätt. Pontus Millestu som åkte samma distans skidade för övrigt in på en tredje plats i sin klass.

I åldrarna 13-16 år fick åkarna åka först en sprint i fri stil på 1 km och sedan en klassisk distans på 3 km. Efter lite strul med tidtagningen visade det sig slutligen att Patrik Millestu hade ledningen efter sprinten i H13, men pga sjukdom tidigare i veckan orkade han inte hela vägen på distansen, men slutade dock på en god femte plats efter en stark insats. Anna Eriksson och Malin Axelsson hade en ordentlig duell mellan varandra där Malin hade 4 sekunder upp till Anna efter sprinten, men när tiderna räknades samman efter distansen skilde det endast en sekund till Annas fördel.

Ett stort GRATTIS säger vi till Daniel Karlsson i H15 som blev uttagen till Folksam cup i Sveg efter en mycket stark tredje plats, bara 12 sekunder från segern. Ett till stort GRATTIS säger vi till Patrik Millestu som genom bland annat en sensationell DM-seger tidigare under säsongen kvalificerat sig för Kalle Anka cup i Malung senare i mars. Caroline Danielsson blev uttagen som reserv i D16 efter en fin fjärde plats efter en stor sekundstrid i sin klass. Så här på efterhand kan vi också ge ett stort GRATTIS även till Caroline som fått utnyttja sin reservplats i Folksam sedan en tjej blivit sjuk och fått lämna återbud. Moa Ullén som gått över till Hammerdal från Hoting gjorde även hon ett mycket fint lopp och slutade sexa, bara 11 sekunder efter Caroline.

Tack ska ni ha för en väl genomförd tävling! /Christer, Kent, Joakim och Gun-Marie

2006-02-24 08:00